Sport&Fun

Euro Campilla on mahdollista viettää rento Sport&Fun leiri, harjoitella omaa lajia, viettää aikaa rannalle ja tutustua Italin kulttuuriin. Voit vuokrata polkupyöriä tai suppilautoja ja nauttia auringosta ja näkymistä mereltä käsin.

Cesenaticon keskusta on 2km päästä leirikeskuksesta ja sen kanavan varrella on vanhoja restauroituja kalastus- ja merenkulkualuksia sekä upeita ravintoloja kanavan varrella.

San Marino

San Marino on itsenäinen kaupunkivaltio ja siellä käynti kuuluu vakio-ohjelmiimme. Se sijaitsee 35km päässä Cesenaticosta ja bussimatka sinne kestää noin tunnin. Kohteen pääkaupunki sijaitsee Monte Titano vuorella 739m merenpinnasta. Siellä sijaitsevat San Marinon kolme kuuluisaa tornia, jotka seisovat vuoren kullakin huipulla.

Sen laelta avautuvat myös mahtavat maisemat koko San Marinon valtion ylle sekä Italian Adrianmeren rannikolle. Monte Titano pääsi Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 2008 nimellä San Marinon historiallinen keskusta ja Monte Titano.

Leiriläiset pääsevät kävelemään pienryhmissä San Marinon keskiaikaisia katuja sekä näkemään linnoituksia. Kaduilla on myös paljon erilaisia pieniä kauppoja sekä ruokapaikkoja.

Vaikka siellä riittää nähtävää kokemista, voimme suositella myös muutamaa maksullisia kohdetta.
Heti pääportin oikealla puolella sijaitsee Museo della tortura eli keskiaikaisiin kidutusmenetelmiin erikoistunut museo.

Romagna shopping valley

Hyvin usein San Marinon matkapäivänä, pysähdymme paikallisessa ostoskeskuksessa. Se sijaitsee paluumatkamme varrella. Romagna shopping valley on alueen suurimpia ostoskeskuksia ja on varmasti riittävän suuri leiriläisille. Tutustu tarkemmin kauppoihin ostoskeskuksen sivuilta.

Venetsia

Venetsia sijaitsee 160km päässä rannikkoa pitkin leirikeskuksestamme, mutta matka sujuu nopeammin moottoritien kautta (250km). Matka-aika suuntaansa on noin 3h. Venetsian päivä aloitetaan hieman aikaisemmin aamupalalla, jotta matkaan päästään hyvissä ajoin. Matkalla pidämme yhden pienen pysähdyksen.

Venetsian päässä jätämme bussin bussiparkkiin pääsaarelle ja siitä matka jatkuu paikallisella vesibussilla noin 30min joka vie meidät lähelle San Marcon aukiota. Näemme matkalla Huokausten sillan.

San Marcon aukiolla sijaitsevat Basillica di San Markon kirkko sekä kellotorni. Suunnaksi siitä kannataa ottaa Rialton silta. Suunnistaminen sujuu parhaiten pienryhmissä ja pysyttelemällä kaduilla, jossa on ihmisiä sekä lukemalla katujen kulmissa olevia kylttejä. <= Rialto, San Marco=>

Vesibussi vie ryhmän takaisin bussille, josta matka jatkuu moottoritien kautta Cesenaticoon. Matkaan varataan koko päivä ja Euro Campille saavumme vasta myöhäiselle päivälliselle. Ryhmälle valmistetaan mukaan lounaseväspussi, mutta sen lisäksi kannattaa myös syödä Venetsiassa.

Mirabilandian huvipuisto

Vain 20km päässä Euro Campista sijaitsee yksi Italian suurimmista huvipuistoista. Lisäksi huvipuistossa on erilaisia esityksiä, joista ainakin Hot Wheels on näkemisen arvoinen.

Huvipuiston sisäänpääsy maksaa kaikilta saman verran ja maksulla pääsee kaikkiin laitteisiin Touko- ja syyskuun puistossa ei onneksi ole paljon ruuhkia, joten jonottamiseen vievä aika on kohtuullinen.

Italia in miniatura

Italia pienoiskoossa. Puisto sijaitsee 16km päässä Euro Campista. Puistossa näet Italian kuuluisimmat kohteet pienoiskoossa. 270 pienoismallia Italian kohteista sekä 30 Eurooppalaista
nähtävyyttä.

Atlantican vesipuisto

500 m päässä on kesäisin auki oleva vesipuisto
Avoinna 1.6 -15.9 välisenä aikana